شاید شما هم تاکنون با این مشکل مواجه یا شنیده باشید که دارنده چک نمی تواند برای مطالبه وجه آن از طریق کیفری اقدام نماید و تنها مطالبه وجه آن با تقدیم دادخواست حقوقی و پروسه طولانی آن امکان پذیر است . 

برای اینکه چک کیفری باشد باید دارای شرایط ذیل باشد :

- دارنده چك بايد تا شش ماه از تاريخ صدور چك براي وصول آن به بانك مربوط مراجعه كند و ظرف شش ماه از تاريخ صدور گواهي عدم پرداخت چك شكايت نمايد.

- چك سفيدامضا داده نشده باشد.

- در متن چك قيد نشده باشد كه چك بابت تضمين انجام معامله است. (چنانچه در متن چك قيد تحقق شرطي براي وصول نشده يا در چك به صراحت ذكر نشده باشد كه چك بابت تضمين معامله اي است و در عين حال مدعي عليه به طريق ديگر اين مراتب را ثابت كند (مثلاً به وسيله دفتر تجارتي صادر كننده چك یا قرارداد) چك مورد بحث قابل تعقيب كيفري نيست.)

- چك بدون تاريخ نباشد.

- تاريخ واقعي صدور چك مقدم بر تاريخ مندرج در چك نباشد. (به روز باشد. )

- صاحب حساب با علم به بسته بودن حساب بانكي خود مبادرت به صادر كردن چك نكرده باشد.

- صادركننده چك قبل از تاريخ شكايت كيفري وجه چك را نقداً به دارنده آن پرداخت يا با موافقت شاكي خصوصي ترتيبي براي پرداخت آن نداده، يا موجبات پرداخت آن را در بانك محال عليه فراهم نكرده باشد.

- شاكي چك را بعد از شكايت كيفري به ديگري انتقال نداده يا حقوق خود را به نحو ديگري واگذار نكرده باشد، در غير اين صورت شكايت كيفري موقوف خواهد شد.


موضوعات مرتبط: حقوق تجاری ، چک ، ،
برچسب‌ها :

تاريخ : 6 / 10 / 1394برچسب:چک کیفری , چک, | نويسنده : سید رضا پورموسوی |

آیا می دانید؟
اقاله سبب سقوط تعهد نیست ، بلکه سبب انحلال عقد است . 

آیا می‌دانید؟
در عقد نکاح ، وقف و ضمان خیار شرط وجود ندارد . 

آیا می‌دانید؟
 خیار عیب ، تنها خیاری است که به صاحب آن دو حق می دهد . یا فسخ و یا ارش .
 
آیا می‌دانید؟
اگر وکیل خارج از حدود خود عمل کند ، ولی در جهت منافع موکل باشد باز غیر نافذ است . 
 
آیا می‌دانید ؟
اجاره به مدت عمر موجر و یا مستاجر باطل است .

آیا می‌دانید ؟

1- درخواست تامین دلیل.
2- درخواست صدور گواهی انحصار وراثت.
3- درخواست مهر و موم.
4- درخواست ترکه.
5- درخواست تحریر ترکه. 6
6- درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش.
7- درخواست صدور صلح و سازش.
8- درخواست تاخیر اجرای حکم.
9- درخواست تعیین قیم.
10- درخواست تقسیم ترکه یا ارث

درخواست هایی هستند که به تنظیم دادخواست نیاز ندارند .
 
آیا می‌دانید ؟
 زنا با زن شوهردار یا زنی که در عده رجعیه قرار دارد موجب حرمت ابدی است. 
 
آیا می‌دانید ؟
 ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی موکول به اجازه از سوی دولت است. 
 
آیا می‌دانید ؟
 در ازدواج موقت زن حق نفقه ندارد مگر اینکه در آن شرط شده باشد. 
 


موضوعات مرتبط: آیا می دانید؟ ( حقوقی ) ، ،
برچسب‌ها :

تاريخ : 5 / 10 / 1394برچسب:آیا می دانید , حقوقی , | نويسنده : سید رضا پورموسوی |

دو قاعده اساسی در ظهر نویسی جاریست

1- قاعده مسوولیت تضامنی ظهر نویسان

2- قاعده عدم ورود ایرادات
 
مسوولیت تضامنی ظهر نویسان

کلیه کسانی که در چک از خود امضاء بر جا می گذارند در مقابل دارنده چک مسوولیت تضامنی دارند و در صورتی که چک در سر رسید پرداخت نگردد، دارنده می تواند پس از گرفتن گواهی عدم پرداخت با رعایت مواعد قانونی،علیه هر یک از امضاء کنندگان بدون رعایت تقدم و تاخر اقدام به دعوا نماید و وجه چک را وصول کند.

ماده 249قانون تجارت در خصوص برات صراحتاً این موضوع را بیان می دارد و به دارنده برات این حق را می دهد که در صورت عدم تادیه و اعتراض به هر کدام از آنها که بخواهد (امضاء کنندگان) منفردا یا به چند نفر یا به تمام آنها مجتمعا رجوع نماید.

وهمین حق را هر یک از ظهر نویس ها نسبت به برات دهنده و ظهر نویسان ما قبل خود دارد. اقامه دعوا بر علیه یک یا چند نفر از مسوولین موجب اسقاط حق رجوع به سایر مسوولین برات نیست.

اقامه کننده دعوا ملزم نیست ترتیب ظهر نویسی را از حیث تاریخ رعایت کند وضامنی که ضمانت برات دهنده یا محال علیه یا ظهر نویس را کرده فقط با کسی مسئولیت تضامنی دارد که از او ضمانت نموده است.
لذا با توجه به ماده فوق الذکر ☝️مسوولیت هر یک از امضاء کنندگان چک به تفکیک توضیح داده می‌شود

الف- صادر کننده چک :

ایشان چک را ایجاد می کند و به دارنده آن تسلیم می نماید و با صدور چک باعث ایجاد مسئولیت برای انجام دستور پرداخت خواهد شد و چنانچه دستور او در سر رسید انجام نگیرد مسئول خسارت وارده به دارنده آن می باشد، زیرا نمی توان سند را به جریان گذاشت ومسئولیت اجرای آن را به عهده نگرفت

ب- ظهر نویسان چک :

ظهر نویس ، دارنده ی چکی است که چک خود را به وسیله ظهر نویسی به دیگری انتقال می دهد.

ظهر نویسی فقط یک انتقال طلب ساده نیست ، بلکه ظهر نویس پرداخت وجه چک را هم تضمین می کند. با انتقال چک رابطه بین ظهر نویس و دارنده چک قطع نمی شود، بلکه ظهر نویس در مقابل دارنده جدید چک ودارنده بعدی ضامن پرداخت است (ماده 249قانون تجارت)

ج- ضامنین چک :

قانون چک در خصوص ضامنین مقرراتی را ذکر ننموده، بلکه اجازه داده با رجوع به قانون تجارت این مهم حل شود.

در این خصوص بند آخر ماده 249قانون تجارت مقرر می دارد :( ضامن که ضمانت برات دهنده یا محال علیه یا ظهر نویس را کرده با کسی مسئولیت تضامنی دارد که از او ضمانت نموده است. )
بنابراین ، مسئولیت ضامن برات یا چک ، بسته به این است که از چه کسی ضمانت نموده است.


موضوعات مرتبط: حقوق تجاری ، ظهرنویسی ، ،
برچسب‌ها :

تاريخ : 3 / 10 / 1394برچسب:ظهرنویسی , | نويسنده : سید رضا پورموسوی |

توقيف اموال عملي حقوقي و موقت است لذا اموال توقيف شده پس از برائت محكوم عليه يا خوانده و يا پس از تاديه ديون به محكوم له يا شاكي يا خواهان ، " قابل برگشت" به مالك اوليه اموال ميباشد.
ولي ضبط اموال عملي حقوقي و دائم و غير قابل برگشت است لذا اموال مضبوط در يك پرونده مطروحه هميشه به نفع دولت جمع آوري ميگردد و "غير قابل برگشت" به مالك اوليه اموال ميباشد.
تمثيلا عملكرد سازمان جمع آوري اموال تمليكي كشور چنين عملي است.
واما مصادره اموال كه في الواقع اين عنوان حقوقي به ضبط اموالي تلقي ميگردد كه مصرح قانوني در منطوق قانون(متن قانون) داشته باشد، از جمله مفاد منطوق صريح قانون اساسي در اصل ٤٩، كه مبين استحصال ثروتهاي نامشروع توسط فرد يا افراد ميباشد.


موضوعات مرتبط: سایر موضوعات حقوقی ، توقیف اموال ، ضبط اموال ، مصادره اموال ، ،
برچسب‌ها :

تاريخ : 2 / 10 / 1394برچسب:توقيف اموال , ضبط اموال , مصادره اموال, | نويسنده : سید رضا پورموسوی |

غیر رشید ( سفیه ) به کسی گفته می شود که پس از بلوغ، رشد کافی برای استیفاء حقوق مالی خود را کسب نکرده است یا بعد از تحصیل رشد، آن را از دست داده است. غیر رشید، در سنی حالت سفه بر او عارض می‌شود که نوعا می‌بایست رشید شده و از نظر عرفی، اقتضای رشد در او فراهم شده باشد، ولی مانعی موجب سفاهت او شده است. در حالی که صغیر ممیز فردی است که هنوز به سن بلوغ نرسیده، ولی تا حدی قدرت درک و تشخیص و تمییز سود و زیان در معاملات را به دست آورده است. می‌توان گفت که هر غیر ممیزی، غیر رشید هم هست، اما هیچ ممیزی پیش از بلوغ، رشید محسوب نمی‌شود. در مرحله تمیز، فرد سود و زیان را از هم تشخیص می‌دهد، اما این تشخیص در او به صورت ملکه در نیامده است؛ این در حالی است که رشد یک ملکه و کیفیت نفسانی است که بعد از بلوغ پدید می آید.
تفاوت سفیه و مجنون:
تفاوت بین سفیه و مجنون در این است که مجنون اصولا فاقد قوه ادراک و تعقل می‌باشد، در حالی‌که سفیه تا حدودی قوه درک و تشخیص دارد و حتی ممکن است دارای مدارج علمی و ارزش اجتماعی باشد، لیکن به دلیل ضعف قوای دماغی یا ضعف اراده، نمی‌تواند اموال خود را به طور عاقلانه اداره کند. در واقع او تنها فاقد عقل معاش است؛ یعنی در معاملات فریب می‌خورد و اموال خود را در راه‌های غیر عقلائی مصرف می‌نماید.


موضوعات مرتبط: سایر موضوعات حقوقی ، مجنون ، سفیه ، صغیر ممیز ، ،
برچسب‌ها :

تاريخ : 1 / 10 / 1394برچسب:سفیه , صغیر ممیز , مجنون, | نويسنده : سید رضا پورموسوی |

قوانین جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر قوانین دین مبین اسلام و شریعت مقدس تشیع وضع شده است. از آنجاییکه اسلام برای همه روابط میان‌فردی حقوقی را قائل شده است روابط زناشویی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

اما متاسفانه بسیاری از افراد در جامعه کنونی از این حق و حقوق‌ها آگاه نیستند و همین امر موجب می‌شود تا در حق یکی از طرفین بارها و بارها ظلم شود.

طبق مواد 1114 و 1115 قانون مدنی زن نمی‌تواند مسکن مستقلی برای زندگی جدا از شوهرش اختیار کند الا اینکه در یک منزل برای زن خطر جانی، مالی و یا شرافتی وجود داشته باشد که در این صورت زن می‌تواند مسکن جداگانه‌ای برای خودش انتخاب کند و اگر به این علت زن مسکن جداگانه‌ای اختیار کرده باشد باز هم نفقه او بر عهده شوهر است.

طبق ماده 1107قانون مدنی مسکن جزیی از حق نفقه زوجه می باشد و زوج مکلف است که مسکن مناسبی برای خانواده خود تهیه کند.

نکته دیگر این ماده این است که مسکن تهیه شده باید متناسب با شان و مرتبه اجتماعی زن باشد و در غیر اینصورت زن می تواند از سکونت در آن خانه ممانعت کند.

بر اساس ماده 1114 قانون مدنی زن باید در منزلی که شوهر تعیین می‌کند سکنی نماید مگر آنکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.

همچنین طبق ماده 1005 قانون مدنی اقامتگاه زن شوهردار همان اقامتگاه شوهر است.

البته اگر در زمان عقد شرط انتخاب محل سکونت را به زن داده باشند دیگر اختیار انتخاب مسکن بر عهده او خواهد بود و اگر زوجه بخواهد در خانه‌ای زندگی نکند قانون هم به استناد شرط ضمن عقد حق را به او می‌دهد.


موضوعات مرتبط: حقوق خانواده ، عسر و حرج ، ،
برچسب‌ها :

تاريخ : 30 / 9 / 1394برچسب:زن و شوهر , جدا زندگی کردن زن, | نويسنده : سید رضا پورموسوی |

قبلا داسرای عمومی جدا از دادسرای انقلاب بود و صلاحیت رسیدگی هر کدام جدا گانه مشخص شده بود و در سال ۱۳۷۳ با تصویب قانون تشکیل داد گاههای عمومی و انقلاب، دادسرا ها منحل شده و شکایات مستقیما در دادگاه رسیدگی می گردید اما بعد از گذشت یک دهه از اجرای این قانون به این نتیجه رسیدند که انحلال دادسرا ها صحیح نبوده است لذا با تقدیم لایحه ای به مجلس شورای اسلامی قانون مزبور اصلاح گردید و دوباره دادسرا ها تشکیل شد.اما این بار داسرای عمومی و انقلاب نام گرفت.
 
دادستان هر شهرستان رئیس دادسرای عمومی و انقلاب است، هر دادسرا علاوه بر دادستان به تعداد لازم بازپرس و دادیار دارد.

مهمترین وظیفه دادسرا رسیدگی های اولیه به شکایات کیفری است، دادسرا پرونده را جهت رسیدگی محاکماتی در دادگاه آماده می کند، اقدامات دادسرا نقش مهم و سازنده دارد فی المثال در خصوص قتل اقدام به موقع بازپرس اعم از حضور در صحنه جرم و تحقیق دقیق و باز جویی از حاضرین در صحنه و جمع آوری مدارک جرم می تواند برای صدور یک حکم عادلانه کار گشا باشد .


اعتراض به تصمیمات دادسرا

تصمیمات دادسرا که بصورت قرار است به طرفین ابلاغ میشوداگر تصمیم دادسرا بصورت قرا منع تعقیب یا قرار موقوفی تعقیب بودشاکی حق اعتراض دارد ،اعتراض او به همراه پرونده به دادگاه ارسال میشودچنانچه دادگاه اعتراض او را پذیرفت قراردادسرا را فسخ وپرونده را جهت ادامه تحقیقات وصدور کیفر خواست به دادسرا اعاده میدهد واگر اعتراض را وارد ندانست با رد آن قرار را تا یید میکند.

قرار مجرمیت دادسرا قابل اعتراض نیست دلیلش روشن است چون اگر متهم دلیلی بر بیگناهی خود داشته با شددر مرحله بعد که دادگاه است میتواند ارائه دهد .


موضوعات مرتبط: آشنایی با مفاهیم و قواعد حقوقی ، ،
برچسب‌ها :

تاريخ : 29 / 9 / 1394برچسب:دادسرای عمومی و انقلاب, | نويسنده : سید رضا پورموسوی |

کیفر خواست در حقیقت ادعا نامه دادستان علیه متهم است کیفر خواست هنگامی صادر میشودکه تحقیقات انجام شده ودلایل جمع آوری گردیده است کیفر خواست بعد از صدور قرار مجرمیت و توسط دادستان یا جانشین او صادر میشود با صدور کیفرخواست کار رسیدگی در دادسرا تمام میشود واز آن به بعد رسیدگی در دادگاه آغاز میگردد، هرچند کیفرخواست حکایت از احراز جرم برای دادسرا دارد ولی در عین حال دلیل مجرمیت متهم نیست متهم وقتی مجرم شناخته میشود که دادگاه اورا محکوم کند .


موضوعات مرتبط: آشنایی با مفاهیم و قواعد حقوقی ، ،
برچسب‌ها :

تاريخ : 29 / 9 / 1394برچسب:کیفرخواست, | نويسنده : سید رضا پورموسوی |

- ﺍﮔﺮ ﻣﺴﺘﺎﺟﺮ ﻋﯿﻦ ﻣﺴﺘﺎﺟﺮﻩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻏﯿﺮ ﻣﻮﺭﺩﯼ ﮐﻪ ﺩﺭﺍﺟﺎﺭﻩ ﺫﮐﺮ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﯾﺎ ﺍﺯ ﺍﻭﺿﺎﻉ ﻭ ﺍﺣﻮﺍﻝ ﺍﺳﺘﺒﺎﻁ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﺍﺳﺘﻌﻤﺎﻝ ﮐﻨﺪ ﻭ ﻣﻨﻊ ﺁﻥ ﻣﻤﮑﻦ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﻣﻮﺟﺮ ﺣﻖ ﻓﺴﺦ ﺍﺟﺎﺭﻩ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺩﺍﺷﺖ .

- ﺍﮔﺮ ﺩﺭ ﻧﮑﺎﺡ ﺩﺍﺋﻢ ﻣﻬﺮ ﺫﮐﺮ ﻧﺸﺪﻩ ﯾﺎ ﻋﺪﻡ ﻣﻬﺮ ﺷﺮﻁ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﻧﮑﺎﺡ ﺻﺤﯿﺢ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻃﺮﻓﯿﻦ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﻨﺪ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻋﻘﺪ ﻣﻬﺮ ﺭﺍ ﺑﺘﺮﺍﺿﯽ ﻣﻌﯿﻦ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﺍﮔﺮ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺗﺮﺍﺿﯽ ﺑﺮ ﻣﻬﺮ ﻣﻌﯿﻦ ﺑﯿﻦ      ﺁﻧﻬﺎ ﻧﺰﺩﯾﮑﯽ ﻭﺍﻗﻊ ﺷﻮﺩ ﺯﻭﺟﻪ ﻣﺴﺘﺤﻖ ﻣﻬﺮﺍﻟﻤﺜﻞ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ .

- در دعاوی خلع ید و اموال غیرمنقول، هزینه دادرسی باید با توجه به ارزش معاملاتی محل تعیین گردید مبلغ مندرج در قرارداد ملاک عمل نیست .

- رابطه جنسی از طریق نامتعارف از مصادیق عسر و حرج  زوجه محسوب میشود .

- هرگاه زوجین زندگی مشترک را شروع نکرده باشند عنوان ترک زندگی مصداق نخواهد داشت .

- ﻣﻮﺟﺮ ﻧﻤﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺩﺭ ﻣﺪﺕ ﺍﺟﺎﺭﻩ ﺩﺭ ﻋﯿﻦ ﻣﺴﺘﺎﺟﺮﻩ ﺗﻐﯿﯿﺮﯼ ﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﻣﻨﺎﻓﯽ ﻣﻘﺼﻮﺩ ﻣﺴﺘﺎﺟﺮ ﺍﺯ ﺍﺳﺘﯿﺠﺎﺭ ﺑﺎﺷﺪ . ( منظور تغییر مادی است و نه حقوقی )

- در صورت اختلاف سند عادی مقدم و سند رسمی موخر در خصوص مهریه ، مقادیر مهریه تعیین شده در سند رسمی ازدواج ملاک است .

- ﺩﺭ ﺍﺟﺎﺭﻩ ﺍﺷﯿﺎ ﻣﺪﺕ ﺍﺟﺎﺭﻩ ﺑﺎﯾﺪ ﻣﻌﯿﻦ ﺷﻮﺩ ﻭﺍﻻ ﺍﺟﺎﺭﻩ ﺑﺎﻃﻞ ﺍﺳﺖ .

- با وجود وکیل ابلاغ اوراق قضایی به موکل اعتبار ندارد و هرگونه اخطار از جمله رفع نقض باید به وکیل ابلاغ شود .

- در صورتی که عین مستاجره در حال اجاره معیوب بوده مستاجر می تواند اجاره را فسخ کند یا به همان نحوی که هست با " تمام اجرت " قبول کند . 

- دیوان عدالت اداری مرجع رسیدگی به شکایات افراد حقیقی و حقوقی به طرفیت دستگاه های دولتی است بنابراین اگر خوانده شخص حقیقی باشد رسیدگی به موضوع      در صلاحیت دیوان عدالت اداری نیست .

- در خصوص جرایم حدی، مستوجب قصاص و دیه مرور زمان وجود ندارد .

- زمانی که عقد نکاح منعقد نشده است صرف امتناع از وصلت جهتی برای مطالبه خسارت نیست . اگر فریب باشد می توان مطالبه خسارت کرد .


موضوعات مرتبط: آیا می دانید؟ ( حقوقی ) ، ،
برچسب‌ها :

تاريخ : 28 / 9 / 1394برچسب:آیا می دانید , حقوقی , | نويسنده : سید رضا پورموسوی |

1- مهریه مالی است که در هنگام عقد ازدواج مرد متعهد میشود به همسر (زوجه) خود بپردازد. این مال میتواند به صورت نقدی (وجه رایج کشور)، سکه و طلا، سایر اموال منقول (مثل خودرو) یا غیر منقول (ملک، خانه یا آپارتمان) باشد. طبق ماده 1078 قانون مدنی

2- مهریه همزمان با انعقاد ازدواج در سند رسمی ازدواج ثبت میشود. از مهمترین ویژگی های این سند رسمی این است که لازم الاجرا است. بنابراین با درخواست زن از دفترخانه تنظیم کننده سند ازدواج، بابت مهریه اجرائیه صادر میشود و مراجعه به دادگاه برای این کار الزامی نیست؛

3- مهریه از طریق ارائه دادخواست به دادگاه خانواده هم قابل مطالبه است. زن می تواند در صورت تمایل با نوشتن خواسته خود توسط خود یا مشاور یا وکیل دادگستری در فرم مخصوص (همان دادخواست) از دادگاه محل سکونت خود یا همسرش درخواست کند که حکم الزام همسر را به پرداخت مهریه صادر کند؛

4- همچنین، همان طور که در بند 2 فوق گفتیم، مهریه را می توان پس از صدور اجرائیه از طریق اداره اجرای اسناد رسمی دریافت کرد. با صدور برگ اجرائیه از دفترخانه تنظیم سند رسمی، متقاضی مهریه می تواند به اداره اجرای اسناد رسمی ثبت مراجعه و با معرفی نشانی مرد (همسر) درخواست وصول مهریه را ارائه کند. همچنان که می تواند مالی از مرد مانند حساب بانکی،‌ پلاک ثبتی، سهام یا حتی طلب قطعی وی از را دیگران برای توقیف و وصول مهریه معرفی کند؛

5- در سند رسمی ازدواج معنی عندالمطالبه، امکان درخواست دریافت مهریه در هر زمان است. پس در صورت نوشتن این عبارت در سند رسمی ازدواج که به امضای همسر (مرد) رسیده باشد، زن هر وقت بخواهد می تواند مهریه را از مرد طلب کند؛

6- در سند رسمی ازدواج، عندالاستطاعه یعنی شرط درخواست پرداخت مهریه، دارا بودن مرد و توانایی مالی وی است. در صورت استفاده از این عبارت در متن سند رسمی ازدواج، درخواست مهریه از مرد مشروط به داشتن مال و توانایی مرد در پرداخت مهریه است و تا زمانی که مرد توان مالی برای پرداخت مهریه نداشته باشد، نمیتوان مهریه را از وی درخواست کرد.

7- مطابق قانون جدید حمایت خانواده، برای نپرداختن مهریه بیش از 110 سکه، مرد بازداشت نمی شود.

8- می توان هر شرطی را درباره مهریه در سند رسمی ازدواج نوشت. بدین معنی که درباره میزان و شرایط پرداخت مهریه هر توافقی میان زن و مرد (همسران) مجاز است و برای دو طرف تعهدآور محسوب می شود. بنابراین طرفین می توانند آزادانه در این باره گزینه های گوناگونی را پیش بینی کنند؛

9- مهریه، دین ممتازه است. به این معنی که اگر شوهر، بدهی بسیار به اشخاص گوناگون داشته باشد، مهریه پیش از هر بدهی دیگری از وی دریافت می شود.

10- مهریه را می توان به اصطلاح بخشید یا بذل کرد. به هر شکل و روشی که قابل اثبات و مستند باشد زن می تواند تمام یا بخشی از مهریه را به همسرش ببخشدیا از دریافت آن بکلی صرف نظر کند.

11ـ قانون در ازدواج دائم، این حق را برای زن پیش بینی کرده که تا پیش ازدریافت مهریه، بتواند از انجام وظایف خود به عنوان همسر خودداری کند (طبق ماده 1085 قانون مدنی). به این حق، حق حبس میگویند و در صورت استفاده زن از این حق، شوهر نمیتواند ادعای عدم تمکین وی (عدم ایفای وظایف خاص زناشویی) را نماید.


موضوعات مرتبط: حقوق خانواده ، مهریه ، ،
برچسب‌ها :

تاريخ : 26 / 9 / 1394برچسب:مهریه , | نويسنده : سید رضا پورموسوی |
.: :.